4 dingen die je nodig hebt voor VoIP telefonie

VoIP telefonie is onmisbaar voor elk professioneel bedrijf. Vaak bespaar je er veel tijd en geld mee. Natuurlijk kom je ook meteen serieus over als je optimaal bereikbaar bent op je zakelijke nummer. Maar wat heb je precies nodig om met VoIP te kunnen bellen? Eigenlijk helemaal niet zo veel. Welgeteld 4 dingen, we leggen het hier precies uit.

Nodig voor VoIP bellen

  1. Snel internet

Je kunt nog over zo’n mooie telefonie oplossing beschikken, de kwaliteit ervan valt of staat met de internetverbinding. Het is belangrijk dat je altijd voldoende bandbreedte hebt om je telefonieverkeer te versturen en ontvangen, naast het reguliere dataverbruik over het netwerk. Eén telefoongesprek vereist ongeveer 100 kbps bandbreedte. Het aantal gesprekken tegelijkertijd tel je op bij het huidige internetverbruik en je weet hoeveel bandbreedte je nodig hebt.

Kom je tot de conclusie dat je bandbreedte tekort komt voor Hosted VoIP? Onze Fieber internet specialist kan je hierbij helpen. Wij helpen jou bij het kiezen van de best mogelijke verbinding voor jouw situatie en bedrijfslocatie.

  1. VoIP pakket

Welk pakket is het meest geschikt voor jou? Bij Fieber kun je kiezen uit 4 varianten:

Het is afhankelijk van jouw wensen welk pakket het meest geschikt is. Wordt er veel gebeld binnen je bedrijf? Kies dan voor een onbeperkt bellen pakket. Heb je nog geen VoIP toestel? Kies dan voor een ‘compleet’ abonnement inclusief bruikleen toestel. Als je heel weinig belt maar voornamelijk gebeld wordt, dan is het basis abonnement geschikt voor jou. Hierbij bel je voor 2 cent per minuut naar vaste nummers en voor 5 cent naar mobiel.

Het is noodzakelijk om elk toestel te voorzien van een virtuele telefoonlijn, het VoIP account. Als je vijf medewerkers hebt die moeten kunnen bellen, dan bestel je 5 pakketten. Zij krijgen dan allemaal een eigen account. Door aan elk account een eigen nummer te koppelen, is iedereen bereikbaar via een eigen nummer als je dat wilt.

  1. Zakelijk telefoonnummer

Heb je al een zakelijk telefoonnummer? Die kun je natuurlijk gewoon behouden. Voor eenmalig €12,50 regelen we dit voor je, zonder dat je er last van hebt. Geef dit aan bij je bestelling.

Heb je nog geen zakelijk telefoonnummer? Ook dat is geen probleem. Voor €12,50 heb je al een nieuw nummer. Je kunt zelf kiezen wat voor type nummer dit moet zijn. Wil je graag een lokale uitstraling? Kies dan voor een telefoonnummer met jouw eigen netnummer ervoor. Heb je meerdere locaties met meerdere netnummers en wil je voor elke locatie een eigen lokaal telefoonnummer? Ook dat is gewoon mogelijk. Voor een landelijke uitstraling kies je voor een 085- of 088-nummer.

  1. Een geschikt VoIP toestel

Als je bij de keuze van je pakket (stap 2) hebt gekozen voor een compleet abonnement met toestel, dan hoef je geen toestel meer te kiezen. Maar mogelijk schaf je liever zelf een toestel aan. Dan kun je bij ons kiezen uit een veelvoud aan VoIP telefoons.

Je ziet: overstappen naar VoIP telefonie is heel eenvoudig. Wij regelen het volledig voor je, zodat je bijna niets van de overstap merkt. Vragen over Hosted VoIP? Bel ons gerust via 088 – 25 50 100 en we geven je een passend advies.

By | 2017-08-21T21:08:18+00:00 augustus 17th, 2017|Telefonie|Reacties uitgeschakeld voor 4 dingen die je nodig hebt voor VoIP telefonie

About the Author: